Luontopalvelut

Metsähallituksen luontopalveluille on uskottu vastuu lähes koko maamme luonnonsuojelualueista ja niiden luonto- ja kulttuuriympäristöjen hoidosta. Luontopalvelujen hoidossa ovat Suomen kaikki 39 kansallispuistoa, 19 luonnonpuistoa ja 7 valtion retkeilyaluetta sekä noin 500 muuta luonnonsuojelualuetta. Myös Lapin 12 laajaa erämaa-aluetta ja suurin osa Suomen yleisistä vesialueista ovat Metsähallituksen luontopalvelujen hallinnassa. Kansallispuistoissa vieraillaan vuosittain yli 2 miljoonaa kertaa. Kaikkien Metsähallituksen virkistyskohteiden kokonaiskäyntimääräksi on arvioitu yli 5 miljoonaa.

Erilaisia metsästys- ja kalastuslupia myydään vuosittain yli 120 000. Metsähallituksen ja Metsäntutkimuslaitoksen selvitysten mukaan kansallispuistoilla ja valtion retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen ja työllisyysmerkitys: valtion sijoittama euro palautuu takaisin keskimäärin 10-kertaisena paikallistalouteen.

Luonnonsuojelualueet ovat tärkein työkalu luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisessä. Luontopalvelut vastaa myös useiden merkittävien uhanalaisten lajien kuten saimaannorpan ja maakotkan suojelusta. Ennallistamme metsiä ja soita palautumaan luonnontilaan vuosittain n. 2 000 hehtaria ja hoidamme esimerkiksi perinneympäristöjä 3 000 hehtaarin verran. Kartoitamme arvokkaita luontotyyppejä ja lajeja maalla ja veden alla yli 100 000 hehtaarilla.

Kirjoita tähän kommenttisi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s